Grip op ongedierte

Bedrijfshygiëne horeca

Een goede bedrijfshygiëne is essentieel in de horeca. Het is niet alleen belangrijk voor de voedselveiligheid en de gezondheid, maar ook voor jouw bedrijfsvoering. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de NVWA je bedrijf sluit!

Waarom is bedrijfshygiëne in de horeca zo belangrijk?

Bij bedrijfshygiëne denk je meestal als eerste aan de voedselveiligheid. Logisch, want plaagdieren kunnen bacteriën en virussen verspreiden. En een vlieg wil je liever niet in je glas drinken zien. Er zijn echter meer redenen waarom de bedrijfshygiëne zo belangrijk is in de horeca.

  • Het waarborgen van de voedselveiligheid voor gasten
  • Geen gezondheidsrisico’s voor jou en je medewerkers
  • Voorkomen dat je de inspectie van de NVWA niet doorstaat: boetes, verscherpt toezicht en zelfs (tijdelijke) sluiting kunnen volgen
  • Voorkomen dat je imagoschade oploopt

Kortom: zorg ervoor dat de bedrijfshygiëne aan de eisen voldoet en jouw horecazaak kan gewoon open blijven. Jij tevreden met de bedrijfsvoering, medewerkers blij met de hygiëne en gasten genieten van een heerlijk hapje of een drankje in een schone omgeving.

Een offerte aanvragen

Veelvoorkomende plaagdieren in de horeca

Het type plaagdieren waar je mee te maken hebt of kan hebben, verschilt per bedrijf. In de horeca komen we regelmatig deze soorten plaagdieren tegen:

  • Vliegen
  • Motten
  • Muizen
  • Ratten
  • Wespen

Helaas blijkt uit inspecties, door ons of de NVWA, dat horecazaken regelmatig te maken hebben met muizen of ratten. Ze huisvesten zich in de keuken, in de opslag, bij het afval of zelfs rond je terras. Uitwerpselen, urinegeur en aantasting van rubbers en leidingen kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De bedrijfshygiëne moet op orde zijn om de voedselveiligheid te waarborgen. De inspecteur van de NVWA controleert hier dus extra goed op.

Wil jij de inspecties vlekkeloos doorstaan?

Samen werken we aan een optimale bedrijfshygiëne voor jouw café, restaurant, ijssalon, snackbar, lunchroom, discotheek of bedrijfskantine. Wij helpen horecagelegenheden in heel Zuidwest-Nederland met advies op maat, preventieplannen en de branche-verplichte controles. Zo doorsta jij de inspecties van de NVWA zonder zorgen. Bekijk onze zakelijke pagina voor meer informatie, of vul onderstaande zakelijke offerte in.

Vraag direct een offerte aan

Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!