Houtaantasters

Houtaantasters eten zich een weg door dakconstructies, balken, vloeren, plafonds en trappen. De veiligheid van het houtwerk kan zelfs aangetast worden. Heb je houtaantasters gesignaleerd, of heb je een vermoeden? We komen bij je langs voor een inspectie en persoonlijk advies!

Prijsindicatie voor bestrijding van houtaantasters aanvragen

Wil je vrijblijvend een indicatie van de kosten krijgen voor het bestrijden van houtaantasters zoals de houtworm of boktor? Vraag dan middels onderstaande knop vrijblijvend een prijsindicatie aan.

Vraag een prijsindicatie aan

Soorten houtaantasters

Als we het over houtaantasters hebben, hebben we het meestal over de gewone houtworm, de grote houtwormkever (ook wel de bonte knaagkever genoemd) of de boktor. De houtaantasters zijn de larves, welke zich voeden met hout. De houtworm of boktor is een drooghout boorder, wat betekent dat het alleen verwerkt naald- en loofhout aantast zoals eikenhout. Daarom zitten ze zo graag in de balken van je woning.

Houtaantasters herkennen

Je kunt het werk van houtaantasters herkennen aan fijn zaagsel op het hout of op de grond. Vaak zie je kleine gaatjes in het hout, dit zijn de uitvlieggaatjes. De grootte van de gaatjes is afhankelijk van het soort houtaantaster. De gewone houtworm maakt cirkelvormige uitvlieggaten met een diameter van 1-2 mm. De grote houtwormkever laat cirkelvormige gaatjes achter met een diameter van zo’n 2,5-4 mm. De boktor zorgt voor ovale uitvlieggaten met een diameter van maar liefst 6-9 mm. De schade door de boktor kan echter onzichtbaar zijn. De boktor maakt kraamkamers in het hout, vaak in combinatie met schimmels, wat voor lekkage kan zorgen.

De tunnels die de larven van de gewone houtworm, de grote houtwormkever of de boktor achterlaten, kunnen de draagkracht van de houtconstructie in gevaar brengen. Na de ontpopping vliegt de kever uit en legt weer eitjes in ander hout, die cirkel wil je natuurlijk zo snel mogelijk doorbreken!

Houtworm, houtwormkever of boktor bestrijden

Misschien heb je huis-tuin-en-keuken middeltjes zoals sprays en petroleum al geprobeerd. Kostbare goedjes waarvan de werking niet gegarandeerd is. Een ervaren plaagdierbestrijder inspecteert eest het probleem en kan dan aan de slag met de bestrijding. We behandelen de constructie meestal met een middel op oliebasis. De larve eet het behandelde hout op en gaat vervolgens dood. Voor elk soort houtaantaster is er echter een andere behandeling nodig.

Werkgebied

Het bestrijden van houtaantasters voeren we in de wijde regio uit; Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Haag, Etten-Leur, Oosterhout, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Zoetermeer

Particulier en zakelijk

Wij bestrijden houtaantasters voor de particuliere en de zakelijke klant. Onze kernwaarde blijft hetzelfde: een persoonlijke oplossing voor het probleem. Met ons garantiecertificaat weet je zeker dat houtaantasters goed bestreden worden, dit certificaat geeft 5 tot 10 jaar dekking. Is er sprake van aantasting, dan is het verstandig om het hout na 15 jaar nog eens te behandelen. Dit kunnen wij voor jou monitoren. Dat is Grip met Kik!

Meld direct je probleem! Laat ons weten waar de houtaantasters voor problemen zorgen en we nemen contact met je op voor advies op maat.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens