Grip op ongedierte

Zilvervisjes in bed

Zilvervisjes heb je liever niet in huis, en al helemaal niet in je slaapkamer. Heb jij zilvervisjes in bed gespot? Hier lees je waarom zilvervisjes in bed komen en, nog belangrijker, hoe je ervan af komt!

Waarom zilvervisjes in bed?

Een zilvervisje is een klein, zilver, kruipend insect dat van vochtige omgevingen houdt. Zilvervisjes voeden zich met schimmel. Zijn er zilvervisjes in huis, dan kan dat een indicatie zijn van een vochtprobleem. Hun kleine, wendbare bouw zorgt ervoor dat ze zich in allerlei naden en kieren kunnen verstoppen. Zilvervisjes klimmen graag in bed omdat het een warme, vochtige plek is. Wordt de slaapkamer niet goed geventileerd, dan wordt de ruimte vochtig door de ademhaling. Het bed wordt een extra aangenaam plekje door het zweet wat je ’s nachts verliest. Ze kunnen zich heerlijk in het beddengoed verstoppen. Zie je ineens een zilvervisje glibberen, dan schrik je toch even…

Zijn zilvervisjes in bed gevaarlijk?

Zilvervisjes in bed komen wel héél dichtbij. Dat voelt natuurlijk allesbehalve aangenaam, maar gelukkig bijten of steken zilvervisjes niet. Ervaar je toch gezondheidsklachten, dan komt dit mogelijk voor het vochtprobleem en/of de slechte ventilatie in huis. Zilvervisjes zijn dus niet direct gevaarlijk. Wel kunnen ze cellulose verteren en dit zit in het katoen van je beddengoed. Zilvervisjes kunnen dus zorgen voor vraatschade.

Hoe kun je zilvervisjes in bed bestrijden?

Maak de omgeving schoon. Dat betekent het beddengoed op hoge temperatuur wassen, de kamer stofzuigen, dweilen en de ruimte goed en vaak ventileren. Misschien heb je al wat zilvervisjes uit bed gehaald, maar je weet nooit hoeveel er zijn! Ze weten zich goed te verstoppen en planten zich in rap tempo voort. Daarom is het aanbevolen om een professionele plaagdierbestrijder in te schakelen. Kik Ongediertebestrijding is er voor particulieren en bedrijven in heel Zuidwest-Nederland. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van zilvervisjes in bed en wat ervoor nodig is om dit op te lossen. Met onze jarenlange ervaring hebben we een passende oplossing voor ieder probleem!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens