Steenmarter weren

Ondanks dat de steenmarter in Nederland bij wet een beschermd dier is, die niet gevangen of gedood mag worden, kunnen ze een hoop schade aanrichten. Rond middernacht worden deze marterachtigen actief en zorgen ze voor veel overlast rondom woningen en bedrijfspanden in de vorm van herrie en stank maar ook doorgebeten leidingen. Heb jij overlast of het vermoeden van de aanwezigheid van steenmarters? Schakel een plaagdierbestrijder in voor werings- en preventiemaatregelen.

Neem contact op

Hoe herken je de steenmarter?

Je kunt de steenmarter herkennen aan het slanke postuur (lichaamslengte 40-50 cm.), korte poten en een vrij gedrongen kop. Verder kun je bij de steenmarter de (grijs)witte kleur van de wolharen zien die door de grijsbruine haren heen schemeren en verder beschikt de steenmarter ook over scherpe tanden waarmee het een hoop schade kan aanrichten.

Steenmarters gaan voornamelijk tijdens de schemer, avond en nacht op pad. Overdag gebruiken ze bijvoorbeeld konijnenholen als rustplaats. De steenmarter houdt geen winterslaap maar ze slapen gedurende deze periode wel veel. Af en toe worden ze wakker om voedsel te zoeken. Steenmarters eten knaagdieren, jonge konijnen, vogels, eieren, insecten, kikkers, regenwormen en spitsmuizen. ’s Zomers eet de steenmarter voornamelijk plantaardig materiaal.

Steenmarters leven voornamelijk op plaatsen waar ze zich kunnen nestelen. Denk hierbij aan houtwollen, hopen met takken, boomholtes, vervallen schuurtjes en moderne gebouwen met dikke isolatieplaatsen. Ze slapen graag binnen en hierdoor schuwen ze niet om schade aan te richten aan het dakbeschot of de dakpannen. Zelfs bij het kleinste gaatje proberen ze een doorgang te forceren of om tussen de spouwmuur te komen.

De steenmarter weren

Doordat dat de steenmarter een beschermde diersoort is, kunnen we je niet helpen met bestrijding, maar wel met preventieve maatregelen. Wij helpen zowel particuliere als zakelijke klanten bij het nemen van preventieve- en weringsmaatregelen tegen de steenmarter. Met het plaatsen van vogelschroten op daken bij zonnepanelen of dakgoten, maken wij het voor de steenmarter moeilijk tot onmogelijk maken om binnen te komen. Twijfel je over de aanwezigheid van steenmarters, of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Neem contact met ons op, dan komen we langs voor een inspectie.

Klaas-Willem Kik

Staat het type plaagdier er niet tussen?

Het kan zijn dat het type plaagdier waar je last van hebt er niet tussenstaat, of dat je niet goed weet met welke type je te maken hebt. Je kunt dan contact met mij opnemen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om je foto en probleem via WhatsApp te versturen. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens