Kauw weren

De kauw is familie van de kraai en te herkennen aan zijn helder ronde ogen en zwarte verenkleed. Met een lengte van ongeveer 33 centimeter beweegt deze kraaiachtige zich bijzonder snel en loopt met zijn kop knikkend rechtop.

Voornamelijk ’s winters is de kauw actief in Nederland. Ze gaan gezamenlijk op zoek naar voedsel (insectenlarven) en brengen hierbij schade aan velden, weilanden en gazons aan. Kauwen leven in paren ‘tot de dood ze scheidt’ en kunnen dagelijks grote afstanden overbruggen in de zoektocht naar voedsel.

Hulp inschakelen

De kauw weren

Kauwen kunnen in de tuin zorgen voor overlast maar ook wanneer ze zich hebben genesteld op het dak van je huis of bedrijf onder dakpannen of zonnepanelen. Wij helpen jou bij het nemen van preventieve maatregelen tegen de kauw wanneer je overlast ondervindt. Dit voeren wij voor zowel particuliere als zakelijke klanten uit.

Preventieve maatregelen

De maatregelen die je zelf kunt nemen tegen de aanwezigheid van de kauw of andere vogels op of rond jouw dak zijn erop gericht om schuilplaatsen onder dakpannen en/of zonnepanelen te blokkeren. Dit doe je door ter preventie een boldraadrooster te plaatsen, zodat de kauw zich hier niet onder of tussen kan nestelen.

Weren van de kauw

Ondervind je overlast van de kauw of heb je een vermoeden van zijn aanwezigheid? Schakel dan een professionele plaagdierbestrijder in. Wij zijn er voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Door eerst een inspectie uit te voeren weten we de kauw op effectieve wijze te weren. Je kunt ons inschakelen voor het nemen van preventieve- en weringsmaatregelen tegen de kauw door bijvoorbeeld het plaatsen van een vogelschroot op het dak. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens