Motmuggen

Motmuggen, ook wel rioolvliegjes genoemd, krioelen in grote getalen in stilstaand water. De kruipruimte is de favoriete verblijfplaats. De vliegjes zijn zwart en hartvormig en steken gelukkig niet. Ze voeden zich met schimmels en bacteriën, typische voedselbronnen die je liever niet in huis hebt. Overlast door motmuggen? Wij helpen je om motmuggen te bestrijden!

Hulp inschakelen

Voorkomen is beter dan genezen

Motmuggen leven en planten zich voort in stilstaand, vuil water. Van de regenton tot een vochtige kruipruimte. Ze voeden zich met bacteriën, schimmels en andere organische bestanddelen. De eitjes worden ook in het vocht gelegd en komen al binnen 40 uur uit. Wil je motmuggen weren of voorkomen, dan is het belangrijk om de broedplaats aan te pakken. Ruim plasjes vocht en drab op, repareer lekkages en verwijder organisch materiaal zoals bladeren uit de dakgoot. Wij voorzien je graag van advies op maat!

Motmuggen bestrijden

De snelle voortplanting maakt het een uitdaging om voorgoed van motmuggen af te komen. Twijfel je of het de motmug is waar je overlast van ondervindt, of heb je alles al geprobeerd maar blijven deze kleine, vliegende insecten maar terugkomen? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij je langs om de situatie in kaart te brengen. Samen zorgen we voor een passende oplossing om de motmuggen af te komen.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens