Hoornaars

Hoornaars

In Nederland komen zowel de Europese -als Aziatische hoornaar voor. De hoornaar is stukken groter dan de normale wesp. De vliegende insecten zijn echte roofdieren die allerlei insecten aanvallen. Dit eiwitrijke voedsel is voor de larven bedoeld, volwassen hoornaars eten zelf voornamelijk suikerrijk sap uit planten of koolhydraatrijk voedsel zoals nectar.

Hulp inschakelen

Levenswijze

Hoornaars leven voornamelijk in kolonies, hierbij gaat het vaak om honderden insecten. In tegenstelling tot wespen, vind je de hoornaars zelden in de buurt van de mens. Dit komt doordat de hoornaar niet afkomt op zoetigheden zoals frisdrank.

Hoornaar bestrijden

Heb je overlast van de hoornaar óf een vermoeden van de aanwezigheid van een nest? Neem dan contact met ons op. Wij komen altijd ter plaatse voor inspectie en onderzoeken de bron van het probleem.

Vervolgens verwijderen onze ongediertebestrijders het nest op de meest veilige manier. Ook worden er preventieve maatregelen getroffen om overlast van de hoornaars in de toekomst te voorkomen. Zo plaatsen we bijenbekjes en spouwsafe roosters. Zo blijft jouw omgeving veilig!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens