Huismijt bestrijden

In heel Nederland komt de huismijt voor, die ook wel de krijnluis wordt genoemd. Deze mijtensoort houdt zich voornamelijk op, op plaatsen met een luchtvochtigheid van 80% of hoger en een temperatuur rond de 25 graden.

De huismijt wordt aangetroffen op plaatsen waar vochtig en plantaardig materiaal aanwezig is, bijvoorbeeld meel, hooi, tabak, kaas, ham of zaden in vogelnesten. Mede door het transport van dit soort materialen wordt de huismijt gemakkelijk verspreid. Binnenshuis ontwikkelen mijten zich in vullingen van meubels en bijvoorbeeld vochtige kleden. Als er sprake is van grote aantallen mijten zie je op meubels, vloeren, dekens etc. kleine gelige stipjes. In dit geval adviseren wij jou om de huismijt te laten bestrijden.

Hulp inschakelen

Over de huismijt

Je kunt de huismijt herkennen aan zijn witte kleur, ovaalronde vorm en een lengte van 0,3 tot 0,75 mm. Deze insecten ondergaan een onvolledige gedaanteverwisseling, een larve of nimf kan geruime tijd in het ruststadium verkeren om ongunstige omstandigheden te overbruggen.

De huismijt kan naast de vervuiling van producten ook zorgen voor huidirritaties bij sommige mensen. Verder kan de aanwezigheid van de mijt zorgen voor een allergische reactie, hierbij is het slim om de huisarts te raadplegen. Preventieve maatregelen die je tegen de huismijt kunt nemen bestaan uit het verlagen van de luchtvochtigheid, stoken of een goede ventilatie. Ook de opslag van plantaardige producten onder droge omstandigheden én bij lage temperaturen plaats laten vinden is helpend.

Huismijt bestrijden

Omdat de huismijt voor zowel vervuiling van producten als huidirritatie kan zorgen, is het belangrijk om aan de bel te trekken wanneer je deze mijtensoort aantreft. Hier kunnen wij jou bij helpen. We bekijken de ruimte en zoeken naar de oorzaak en oplossing om de omstandigheden te verbeteren, zodat huismijt geen kans meer krijgt. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens