Bijen bestrijden of weren?

Bijen bestrijden

In Nederland leven meer dan 300 verschillende soorten bijen, waaronder hommels en metselbijen. Iedere bij is anders, maar de algemene deler is dat ze zorgen voor de verspreiding van stuifmeel. Hierdoor bestuiven ze bomen en planten waardoor deze worden bevrucht en de biodiversiteit wordt behouden. Dit maakt bijen tot een onmisbare diersoort in de natuur.

Het verzamelen van stuifmeel en nectar bij bloeiende fruitbomen en paardenbloemen begint in het voorjaar wanneer het rond de 18 graden is. Op dit moment komt de bij uit haar winterslaap. Bijen maken nestjes om eitjes in te leggen en de larven in te laten opgroeien. Deze nestjes bevinden zich voornamelijk in holle ruimten boven de grond, zoals holle stengels en muurspleten. Meer weten over het bestrijden of weren van bijen? Lees dan hieronder verder wat wij voor jou kunnen betekenen.

Hulp inschakelen

Preventieve maatregelen of wering tegen bijen

Ondanks het grote aantal aan verschillende soorten bijen in Nederland, verdwijnen er hiervan steeds meer door het verdwijnen van hun leefgebied. Om deze reden is de bij in Nederland een beschermde diersoort, waardoor het bestrijden van bijen niet is toegestaan. Het nemen van preventieve maatregelen tegen de bij is daarentegen wel toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan het dichten van potentiële invliegplaatsen met het plaatsen van bijenbekjes of het ophangen van een bijenhotel.

Bestrijden of wering van bijen

Ondervind je overlast van zwemen bijen of wil je maatregelen nemen ter preventie? Schakel dan een ongediertebestrijder in. Wij voeren preventieve werkzaamheden uit voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Door eerst een inspectie uit te voeren weten we bijen op een effectieve manier te weren. Kunnen we je helpen? Neem contact met ons op, dan plannen we direct een inspectie in!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens