Nieuwe fase

Gecontroleerd loslaten

13/04/2023

Aan het begin van 2023 vertelde ik over de nieuwe fase die we met het bedrijf zijn ingegaan. Door de groei van het afgelopen jaar is het voor mij niet meer haalbaar om overal zelf bovenop te zitten en moet ik dingen gaan loslaten.

Nu wil en kan ik dat natuurlijk niet zomaar doen. Want de kwaliteit die we leveren en onze persoonlijke benadering moeten gewaarborgd blijven. Daar heb ik hulp bij nodig. Van iemand die overzicht houdt, weet wat er speelt en de bedrijfsprocessen aanstuurt. Van iemand die kennis van zaken heeft en waaraan ik met een gerust hart werkzaamheden kan overlaten.

Die persoon hebben we gevonden in onze nieuwe bedrijfsleider: Pieter Tanis.

Even voorstellen

Pieter is 26 jaar werkzaam geweest in de agrarische sector, tot hij koos voor een nieuwe uitdaging bij Dam Brood en Banket in Stellendam. Een bewuste keuze voor een kleiner bedrijf waar er nog echt aandacht is voor elkaar en de klant. In korte tijd heeft hij er een goede band opgebouwd met directie en collega’s, maar de agrarische sector bleef trekken.

Pieter is deze maand gestart bij Kik Ongediertebestrijding en samen gaan we de komende tijd op zoek naar de juiste balans in taakverdeling en ondersteuning. De klik om op elkaar te kunnen vertrouwen en open te communiceren is in ieder geval aanwezig. Die klik vormt een stevige basis voor onze samenwerking binnen het bedrijf.

Ontwikkeling

Waarschijnlijk zal het proces van loslaten en uit handen geven niet zonder horten of stoten verlopen. Maar Pieters ervaring en kennis van de sector zorgen ervoor dat ik deze ontwikkeling met vertrouwen tegemoet ga.

Klaas-Willem Kik