Zwarte rat bestrijden

De zwarte rat komt oorspronkelijk uit de bossen van Zuid-Oost Azië, maar komt sinds de middeleeuwen in Europa voor. Ook in Nederland. Zwarte ratten worden in Nederland voornamelijk gespot in en rond havengebieden, agrarische bedrijven, veevoederbedrijven en stedelijke gebieden. Heb je een vermoeden dat je overlast hebt van dit beestje óf heb je de zwarte rat daadwerkelijk gesignaleerd? Schakel dan direct een plaagdierbestrijder in.

Deze knaagdieren zijn erg slank en beschikken over een vrij spitse snuit, grote kraalogen. Ze komen voornamelijk voor in gebouwen met droge plaatsen zoals vlieringen, zolders, pakhuizen en havenemplacementen. Verder worden zwarte ratten ook regelmatig gespot onder de fundering van woningen en aan boord van schepen. Deze alleseters zijn ’s nachts het meest actief, leven in een eigen territorium en graven zelfs holen uit door dikke isolatieplaten.

Hulp inschakelen

Mogelijke gevolgen

Zwarte ratten kunnen een hoop schade aanrichten en vormen daarnaast een bedreiging voor de volksgezondheid als dragers van ziektekiemen. Ze consumeren 15 gram voedsel per dag en laten uitwerpselen en urine achter. Verder zorgen ze voor knaagschade aan vloeren, verpakkingsmaterialen, wanden, leidingen, kabels etc. De schade kan logischerwijs voor bijvoorbeeld jouw woning of bedrijf enorme gevolgen hebben.

Preventieve maatregelen

In Nederland is het verboden om als particulier de zwarte rat te bestrijden met chemische bestrijdingsmiddelen. Deze zijn slecht voor het milieu en kunnen resistentie en doorvergiftiging naar andere dieren veroorzaken. Je kunt wel preventieve maatregelen nemen door het dichten van openingen, ruimten schoon te houden en afval goed op te bergen.

Daarom adviseren wij jou wanneer er sprake is van overlast, direct een plaagdierbestrijder in te schakelen. Wij bestrijden zwarte ratten voor zowel de zakelijke als particuliere klant. Eerst achterhalen wij de oorzaak van het probleem om vervolgens tot bestrijding over te gaan.

Zwarte rat bestrijden

Heb jij de zwarte rat gesignaleerd óf een vermoeden van overlast? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. Wij bestrijden de zwarte rat voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denkt dat de zwarte rat voor problemen zorgt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Staat het type plaagdier er niet tussen?

Het kan zijn dat het type plaagdier waar je last van hebt er niet tussenstaat, of dat je niet goed weet met welke type je te maken hebt. Je kunt dan contact met mij opnemen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om je foto en probleem via WhatsApp te versturen. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens