Cacaomot bestrijden

Cacaomotten kunnen in winkels of bedrijven een ware plaag vormen. Voornamelijk in de chocolade industrie vormen ze een groot probleem, omdat de smaak van de cacaomot in de richting gaat van noten, amandelen, cacaobonen en gedroogde vruchten. Je kunt deze mot herkennen aan de grijsbruine kleur. Cacaomotten zijn relatief grote motten en worden zo’n 1 tot 2 cm lang en 1,5 tot 2 cm breed (spanwijdte).

Hulp inschakelen

De cacaomot bestrijden

De cacaomot wordt voornamelijk aangetroffen op verwarmde opslagplaatsen in fabrieken. Tussen de ruwe grondstoffen worden er broedplaatsen gevormd die de infectie gaande houden. Hierdoor ontstaat het risico dat de aanwezigheid van de cacaomot structureel wordt en dat er eitjes in afgewerkte producten worden gelegd. Denk aan bijvoorbeeld wormpjes in de chocolade. Gevolgen van materiaalschade zijn logischerwijs groot.

Het is belangrijk om bij overlast of vermoeden direct contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. De beste bestrijding is het weggooien van aangetaste producten en/of materiaal en het goed reinigen van de plaats of opslagruimte.

Zakelijk

Wil je de aanwezigheid van de cacaomot voor zijn of moet je aan bepaalde certificeringen voldoen? Je kunt ons ook inschakelen om een preventie- en of bestrijdingsplan op te laten stellen. Daarnaast voeren we branche verplichte controles uit en nemen we diepte-inspecties uit handen. Daarom is Kik jouw partner in bedrijfshygiëne.

Cacaomot bestrijden

Heb je de cacaomot gesignaleerd óf een vermoeden van zijn aanwezigheid? Twijfel dan geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. Wij bestrijden de cacaomot voor de particuliere en zakelijke klant. Meld direct je probleem, laat ons weten waar je denk dat de cacaomot voor problemen zorgt en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens