Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes zijn een ware nachtmerrie voor fruit- en groentekwekers, producenten van bijvoorbeeld jam en frisdrank maar ook voor fruit- en groenteliefhebbers. Met hun kleverige poten zitten de fruitvliegjes binnen enkele milliseconden op de appel die jij zojuist gekocht hebt en verspreiden ze schimmels, bacteriën en gistcellen. Niemand zit te wachten op een fruitvliegjesplaag.

Ondanks dat fruitvliegjes heel klein zijn, zou je ze kunnen herkennen aan de rode ogen, het lichtbruine lichaam en de zwarte strepen op de buik. De meest voorkomende soort is de ‘Drosophila melanogaster’, welke oorspronkelijk uit Afrika komt maar tegenwoordig over bijna de gehele wereld te vinden is. Fruitvliegjes slaan hun vleugels maar liefst 220 keer per seconde heen en weer en kunnen binnen enkele milliseconden 180 graden draaien.

Hulp inschakelen

Bestrijden van fruitvliegjes

Fruitvliegjes komen graag op plekken waar ze veel voedsel kunnen vinden. Zo komen ze bij jou in huis af op (restjes) wijn, bier, verwelkte bloemen, bedorven eten, koffiedrab, frisdrank of ander (rottend) organisch materiaal. Zoals je al uit de naam af kunt leiden komen fruitvliegjes graag op rottend fruit af, dit vormt in combinatie met groente en bacteriën de voornaamste bron van energie. Ook de GFT-bak is voor fruitvliegjes dus een hele aantrekkelijke plek.

Wanneer je last hebt van een fruitvliegjesplaag kom je er niet snel vanaf. Voor fruitvliegjes is de kamertemperatuur een ideaal klimaat om eitjes te leggen. Ondanks het feit dat de vliegjes maar tussen de 2 tot 9 weken leven, kan het eitje binnen een week al ontpopt zijn tot een volwassen fruitvliegje. Er is dus sprake van snelle voortplanting, en dit is zeker iets wat je in huis wilt voorkomen. Zeker met de wetenschap dat de vrouwtjes honderden eitjes in hun leven leggen. Daarom adviseren wij jou om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder.

Wij bestrijden fruitvliegjes voor zowel de particuliere als zakelijke klant. Heb jij last van een fruitvliegjesplaag, twijfel geen moment om contact op te nemen met een plaagdierbestrijder. Meld direct je probleem, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens