Grip op ongedierte

Klustervliegen bestrijden

Klustervliegen doen hun naam eer aan. In het najaar gaan ze namelijk in grote zwermen (klusters) op zoek naar een goed plekje om te overwinteren, en in het voorjaar komen ze weer massaal tevoorschijn. Is dat bij jou is huis of je bedrijf? Schakel een plaagdierbestrijder in om klustervliegen vakkundig te laten bestrijden.

Overlast door klustervliegen

Klustervliegen zijn iets groter dan gewone kamervliegen en hebben de voorkeur voor een plekje bovenin huis of je bedrijf. Daarom komt de overlast vaak op zolder voor. Ook holle ruimtes zoals spouwmuren vinden ze fijn, net als de warmte voor het raam. Het liefst kiezen ze elk jaar hetzelfde plekje. In het najaar zwermen ze in de rondte om een overwinteringsplekje te vinden, maar dat doen ze ook in het voorjaar. Als de temperatuur toeneemt worden ze actief en zullen ze in en rondom het gebouw zwermen. Met hun kleine pootjes vervoeren ze miljoenen bacteriën en klustervliegen laten overal uitwerpselen achter. Daar wil je vanaf!

Hulp inschakelen

Klustervliegen bestrijden

Met horrengaas en het dichten van kieren kun je overlast voorkomen. Heb je al te maken met een ware klustervliegen plaag? Dan is het tijd voor een professionele aanpak. En daar kunnen wij bij helpen! Klustervliegen bestrijden kan op meerdere manieren, bijvoorbeeld met vliegenlampen of door te vernevelen. Kik Ongediertebestrijding is er voor particulieren en bedrijven in heel Zuidwest-Nederland. Neem contact met ons op en we komen bij je langs voor een inspectie en advies op maat.

Meld je probleem
Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens