Uitdaging voor 2023

‘Klein’ blijven

26/01/2023

Kik ongediertebestrijding is in het jaar 2022 flink gegroeid. Met de overname van de ongediertebestrijding van Pest-Tec in juni, is ons werkgebied in de regio West-Brabant flink uitgebreid en was versterking binnen ons team hard nodig. Zowel in de buitendienst als op kantoor.

In een krappe arbeidsmarkt was het zeker een uitdaging te noemen om nieuwe medewerkers te vinden. Gelukkig hebben we met vier nieuwe collega’s op de loonlijst een mooie aanvulling kunnen vinden.

Nieuwe fase

De groei van ons team zorgt ook voor een nieuwe fase binnen het bedrijf. Want waar ik gewend ben om zelf overal bovenop te zitten en precies te weten wat er speelt, wordt dat steeds lastiger. Dat is voor mij wel even wennen. De afgelopen maanden ben ik erachter gekomen dat ik niet meer alles in de gaten heb – en kan hebben. De onvermijdelijke tijd van loslaten is aangebroken.

Maar toch wil ik ook dingen vasthouden. Ondanks dat het bedrijf groter is geworden, vind ik het belangrijk dat we ‘klein’ blijven. Dat zit hem in bijvoorbeeld het klantcontact, de benadering en onze bereikbaarheid. Onze visie om langdurige relaties op te bouwen sluit daar ook bij aan. Zo wil ik dat Zeeuwse familiebedrijf blijven dat mensen kennen, al is de familie veel groter geworden.

Meer vooruitdenken

In het dagelijks runnen van mijn bedrijf is ook flink wat veranderd. De ontwikkelingen vragen veel energie en tijd, tijd die ik nu minder in het veld doorbreng. Op dat vlak is voor mij ook nog ruimte om te groeien, al heb ik de afgelopen maanden al veel geleerd. Mijn doel voor dit jaar is om meer vooruit te denken. Als ik mezelf de tijd gun om weloverwogen over de bedrijfsvoering na te denken, kan ik bijvoorbeeld eerder een vacature uitzetten als dat nodig blijkt. Dan zal de groei die we nastreven in de toekomst soepeler en gestroomlijnder gaan verlopen.

Het zoeken naar een evenwicht tussen groei, overzicht en blijven wie we zijn, gaat me dit jaar ongetwijfeld flink bezighouden!

Klaas-Willem Kik