Vieze vliegenpoten!

28/06/2022

Niets is zo irritant als vliegen. Eerst voel je gekriebel op je arm. Dan zit er eentje op je bord met eten. Je wappert een keer met je handen, maar even later zit hij er wéér.

Naast irritant is dit ook nog eens vies. Vliegen kunnen ziektes overdragen en je wil niet weten waar die vlieg allemaal op heeft gezeten voordat hij op jouw eten landde.

Vliegen zitten vaak op mest, afvalcontainers of eten dat aan het ontbinden is. Ziektekiemen liften mee aan hun poten en mond. En daarmee lopen ze dan over jouw bord. Dat is net zo vies als het klinkt. Een enkele vlieg kan wel 6 miljoen ziekteverwekkers bij zich dragen! Die wil je niet in je huis hebben.

Maar hoe kun je ze uit je huis weren?

De meest voorkomende vliegen in huis zijn huisvliegen, maar er vliegen ook veel bromvliegen rond. Deze herken je aan hun glimmende uiterlijk.

Vliegen komen af op de warmte, het licht en de etensgeurtjes die in huis hangen. Allereerst wil je dus voorkomen dat ze in je huis komen. Dat doe je door het plaatsen van horren voor de ramen die je in de zomer toch lekker open wil zetten. In de deuropening is een vliegengordijn verstandig.

Je kunt ook kiezen voor een zak water in de deuropening. Dat klinkt vreemd, maar het werkt! Vliegen hebben namelijk duizenden ogen, die samen één beeld vormen. Een zak water zorgt voor lichtschittering en daardoor raken vliegen in de war. En vliegen ze dus de andere kant op. Weg van jouw huis.

Als er dan toch eentje je huis is binnengevlogen, dan kun je altijd nog grijpen naar de oude vertrouwde vliegenmepper. Of een dubbelgevouwen krant of een slipper. Maar onthoud dan wel dat vliegen de wereld in slow motion zien en dus veel sneller reageren dan jij. Vandaar dat je negen van de tien keer misslaat!

Daarom biedt Kik Ongediertebestrijding een effectievere oplossing: de vliegenzak of vliegenpot. De lokstof daarin bevat een speciale gist die vliegen aantrekt, vangt en verteert. Groot voordeel is dat je wel 20.000 vliegen kunt vangen zonder dat je iets hoeft te vervangen of te legen. Werkt fantastisch! Interesse? Neem contact met ons op.

Heb je alles geprobeerd en blijf je (over)last houden van vliegen in je huis? Schakel dan een ongediertebestrijder in!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens