Aziatische hoornaar bestrijden

Naast de Europese hoornaar komt ook de Aziatische hoornaar in Nederland voor. Je kunt deze exotische wespensoort herkennen aan de zwarte poten met knalgele uiteinden. Op het achterlijf is aan de voorzijde een smalle gele band te zien. De Aziatische hoornaar is kleiner (1,7 – 2,4 cm) dan de Europese hoornaar.

De Aziatische hoornaar leeft in een kolonie, waarbij het om honderden insecten gaat. Het overgrote deel van de vrij hangende nesten met een doorsnee van wel 80 cm. wordt voornamelijk hoog in boomtoppen gebouwd. Binnen een nest kunnen zich wel tot 1000 hoornaars bevinden.

De jongen van de hoornaars worden voornamelijk gevoed met eiwitrijk voedsel zoals andere insecten. De volwassen hoornaars hebben vooral behoefte aan koolhydraatrijk voedsel, zoals bijvoorbeeld nectar.

Hulp inschakelen

Leefomgeving

De Aziatische hoornaar begeeft zich, in tegenstelling tot de Europese hoornaar, vaker in stedelijke gebieden. Hierdoor is de kans om gestoken te worden door de Aziatische hoornaar automatisch groter. Een steek van de hoornaar kan als pijnlijker worden ervaren dan die van andere wespen. De Aziatische hoornaar gaat niet per definitie op zoek naar mensen, maar naar honingbijen. Ook kan de hoornaar honingbijenkasten binnendringen waarna het volledige nest wordt leeggeroofd.

Aziatische hoornaar bestrijden

De Aziatische hoornaar staat op de Europese Unie lijst van exoten. Wanneer ze geen direct gevaar vormen adviseren wij niet om verdere stappen m.b.t. bestrijding te nemen. Heb je overlast van de Aziatische hoornaar óf een vermoeden van de aanwezigheid van een nest? Neem dan contact met ons op. Wij komen altijd ter plaatse voor inspectie en onderzoeken de bron van het probleem. Vervolgens verwijderen onze ongediertebestrijders het nest op de meest veilige en natuurvriendelijke manier. Daarnaast treffen we preventieve maatregelen om overlast van hoornaars in de toekomst te voorkomen. Zo blijft jouw omgeving goed beschermd!

Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens