Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar is sinds een aantal jaar in Nederland te vinden. De Aziatische hoornaar is agressiever dan zijn broertje de Europese hoornaar en jaagt actief op bijen. Daar gaat het al niet zo goed mee, dus een extra vijand kunnen ze zeker niet gebruiken. Deze invasieve exoot vermeerdert zich in rap tempo en ook de meldingen nemen toe. Heb jij te maken met de Aziatische hoornaar in of rond jouw woning of bedrijfspand? Meldt het dan direct.

Hulp inschakelen
Aziatische hoornaar

Kenmerken van de Aziatische hoornaar

De Aziatische Hoornaar is ca. 2-3 cm lang. Het achterlijf is bijna helemaal zwart met een kleine geeloranje vlek aan het uiteinde en gele uiteinden aan de poten. Deze hoornaar is iets kleiner dan de Europese hoornaar maar is wel agressiever en voedt zich onder andere met bijen. Een steek is voor mensen niet gevaarlijker dan die van een andere wesp. De voorjaarsnesten worden gebouwd in de spouwmuur, garage of schuur of onder de veranda of carport. ’s Zomers bouwt de Aziatische hoornaar meestal nesten in bomen.

Aziatische hoornaar bestrijden

Bij de gewone wesp is het noodzakelijk om nesten te verwijderen als ze zich op plekken bevinden waar weinig menselijk verkeer is. In het geval van de Aziatische hoornaar ligt dat anders. Zowel het platform Stop Invasieve Exoten als het NVWA roept op om foto’s te maken, de locatie te onthouden en een melding te maken op Waarneming.nl. Om te voorkomen dat deze schadelijke invasieve exoot zich blijft verspreiden, is het belangrijk dat de nesten verwijderd worden.

Kik Ongediertebestrijding helpt bij het bestrijden van de Aziatische hoornaar. Ervaar jij overlast door wespen of heb je een vermoeden van een wespennest? Neem dan contact met ons op.

Bestrijder inschakelen
Klaas-Willem Kik

Overlast bestrijden, of werken aan preventie?

Heb je nu een probleem dat direct actie vereist, of ben je op zoek naar een partij om uit te nodigen voor het bestrijden én voorkomen van plaagdieren? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto van een probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens