Grip op knaagdieren en insecten

Ongediertebestrijding veehouderij

Ongedierte in de veehouderij is een veelvoorkomend probleem. Kik verzorgt professionele ongediertebestrijding in de veehouderij, en dat doen we in heel Zuidwest-Nederland. Met onze eigen achtergrond in de agro branche en onze jarenlange ervaring weten we als geen ander waar je als veehouder tegenaan loopt op het gebied van ongedierte.

Een offerte aanvragen

Knaagdieren en insecten in de veehouderij

Ongedierte in de veehouderij heeft vooral te maken met knaagdieren. Ongedierte als ratten en muizen richten schade toe aan schuren en loodsen. Daarnaast blijven overal uitwerpselen achter en kunnen ze virussen verspreiden, mogelijk gevaarlijk voor mens en dier. Rattenbestrijding in de veehouderij behoort tot onze kerntaken.

Bovendien bestrijden we ook andere soorten ongedierte waar veehouders veelvuldig mee te maken hebben, zoals vliegen, kakkerlakken en voorraadmotten die op veevoer afkomen.

Ongedierte veehouderij bestrijden en preventief behandelen

We brengen altijd eerst de situatie (overlast) in kaart, daarbij kijken we ook naar de bron van het probleem. Daarna volgt een advies, en wanneer we jou mogen helpen zorgen we voor een effectieve bestrijding én wering van ongedierte. Met onze kennis van de branche weten we precies welke manier van bestrijden het meest effectief is (en wat is toegestaan met de strikte wet- en regelgeving). Zo is EKO1000 een beproefde, innovatieve manier van rattenbestrijding zonder gif. Middels periodieke controles monitoren we het ongedierte. We rapporteren de bevindingen en zorgen voor de juiste manier van bestrijding en wering. Eenvoudige bouwkundige aanpassingen als het dichten van naden en kieren al helpen bij het terugdringen van ongedierte. We bieden altijd advies op maat.

Aan de eisen voldoen

Het opstellen van plaagdierbestrijdingsplannen, het periodiek monitoren en rapporteren zijn vereisten voor verschillende certificeringen. Certificeringen waar jij als veehouder mee te maken hebt. Kik Ongediertebestrijding neemt dit volledig uit handen zodat jij als agrariër nergens omkijken meer naar hebt. Zo voldoe jij aan de benodigde certificeringen voor een optimale bedrijfshygiëne.

Een afspraak inplannen
Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als ISO 22000, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco, FSSC 22000 en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van plaagdieren of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Vraag vrijblijvend een zakelijke offerte aan!