Grip op knaagdieren

EKO1000 voor ratten en muizen

De wet- en regelgeving rondom het vangen van ratten en muizen wordt steeds strenger. Het gebruik van gif is in veel gevallen verboden. Gelukkig is er een beproefd, innovatief systeem om knaagdieren te bestrijden: met EKO1000 komt er geen gif meer aan te pas.

Overlast ratten en muizen

Veel bedrijven ervaren overlast door knaagdieren: van veehouderij tot op- en overslagplaats en van bakkerij tot vakantiepark. Maar ook overheidsinstellingen hebben regelmatig te maken met ratten- en muizenoverlast. Knaagdieren tasten deurrubbers aan, doen zich te goed aan de voedselvoorraad en laten uitwerpselen achter. Dit alles heeft een negatieve invloed op de bedrijfshygiëne, er kunnen zelfs virussen verspreid worden.

Biocide verboden

Buiten mag al jaren geen biocide (gif) meer gebruikt worden om ratten en muizen te vangen. Biocide zorgt namelijk door doorvergiftiging op andere dieren, zoals roofvogels. In plaats daarvan moet er worden gekeken of het kan worden opgelost door wering, bouwkundige maatregelen, verbetering van de hygiëne of het vangen met klemmen. Vanaf 2023 is ook het gebruik van gif binnenshuis verboden. Biocide is vanaf dan niet meer verkrijgbaar in de winkel. Het EKO1000 rattenvangsysteem is een ecologisch alternatief waar Kik Ongediertebestrijding veelvuldig mee werkt. Op een vakantiepark werden er binnen een week 24 knaagdieren gevangen!

EKO1000: ratten vangen zonder gif

Het EKO1000 vangsysteem is een beproefde, innovatieve manier om de rattenpopulatie de baas te zijn. Het systeem wordt buiten neergezet en kan worden gebruikt voor het monitoren van het aantal ratten en muizen (en welke soorten) en het wegvangen ervan. De rat of muis komt af op een natuurlijk soort voeding in de kist. Met een draaimechanisme komt het dier in een bak met vloeistof terecht. De vloeistof zorgt ervoor dat er geen geur vrijkomt, zo schrikt het andere ratten en muizen niet af. Een ervaren ongediertebestrijder zorgt voor het monitoren en legen van de EKO1000.

Enkele voordelen van het EKO1000 systeem:

  • Het systeem is ecologisch verantwoord
  • Geen gebruik van gif
  • Meer capaciteit dan met gif of klemmen

Interesse in EKO1000 voor jouw organisatie?

Ervaar je overlast door knaagdieren? Dan is het tijd voor een oplossing die aan de wettelijke wetten voldoet. Kik Ongediertebestrijding staat klaar voor bedrijven en organisaties in heel Zuidwest-Nederland. Wij komen ter plaatse voor een inspectie en advies op maat. We zorgen voor het plaatsen, controleren en legen van het EKO1000 vangsysteem. Zo heb je nergens omkijken meer naar, gaat de bedrijfshygiëne er flink op vooruit en wordt er voldaan aan de branche-verplichte certificeringen. Mogen we jou helpen? Neem contact met ons op!

Informatie aanvragen
Klaas-Willem Kik

Wat kunnen we voor jouw organisatie betekenen?

Ieder branche kent zijn eigen regels en controles. Met onze preventie- en/of bestrijdingsplannen zorgen we dat jouw organisatie voldoet aan de verplichte certificeringsnormen als HACCP, GLOBAL GAP, BRC, IFS, Tesco en AIB. Kunnen we je helpen bij het bestrijden en weren van ongedierte of het opstellen van plannen? Je kunt ons dagelijks bellen op het nummer 0111 218000. Ditzelfde nummer kun je gebruiken om een foto en probleem via WhatsApp te melden. Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

Onze contact­gegevens